Kleuters in de watten tijdens Krokuskriebels

Designmuseum Gent

Kleuters vergezellen heel vaak grote broer of zus, en ma en pa op gezinsuitstap naar het museum. Toch was het aanbod voor deze allerkleinste bezoekertjes nog eerder beperkt. Kleuters dreigen er echter wat verloren bij te lopen, wanneer zij niet met enkele gerichte initiatieven of acties worden aangesproken tijdens het bezoek. Krokuskriebels brengt daar verandering in.

Tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 13 februari tot zondag 21 februari 2010, zetten 86 musea in Vlaanderen en Brussel hun deuren wagenwijd open voor gezinnen in het kader van Krokuskriebels. Het evenement wordt inmiddels voor de vijfde keer op rij georganiseerd.

Via de website van Krokuskriebels kunnen gezinnen een keuze maken uit het ruime aanbod van activiteiten. En anders dan bij vorige edities, staan er dit jaar heel wat initiatieven op maat van kleuters op het programma. Vele musea werkten voor Krokuskriebels namelijk een specifieke actitiviteit uit voor de leeftijdsgroep van vier tot zes jaar. Via de Krokuskriebels-website kunnen ouders per leeftijdsgroep zoeken naar activiteiten in hun buurt.

Foto: Designmuseum Gent / Hildegarde Van Genechten

Trefwoorden
Erfgoededucatie
Publiekswerking en participatie
Type
Evenement
Vrije tags
participatie
gezinnen
gezinsvriendelijkheid
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Musea