Jerôme en Arthur vinden de eerste Schat van Vlieg in het Diamantpaviljoen@MAS

Jerôme en Arthur openen de schatkist

Vlieg, het familielabel van CultuurNet Vlaanderen, laat kinderen deze zomer opnieuw speuren naar schatkisten. Voor deze derde editie van de Schatten van Vlieg werkt Vlieg samen met het Diamantmuseum Provincie Antwerpen.

In en rond 250 cultuurhuizen kunnen jonge families de hele zomer lang (van 30 juni tot en met 2 september) op een culturele ontdekkingstocht. Vorig jaar zochten maar liefst 30.000 kinderen naar een schatkist.

Heeft Vlieg daadwerkelijk diamanten verstopt? Een tiental kinderen verzamelden in het Diamantpaviljoen en zochten het uit. Hanae (8 jaar) “Het ziet er een echte diamant uit. Tijdens de zoektocht in het Diamantpaviljoen heb ik veel geleerd over diamant, ik ga straks eens testen of het een echte is”

Proeven van cultuuraanbod en waardevolle cultuureducatie
Door jonge families te laten speuren op een festival, achter de coulissen van een cultuurcentrum, tussen de boeken in de bib, of in de gangen van een museum, laat Vlieg kinderen kennis maken met het rijke cultuuraanbod in hun buurt. Ondertussen genieten ouders van een tentoonstelling, een goed boek of bijvoorbeeld de rijke geschiedenis van een kasteel. Families kunnen hun schattenjacht plannen op www.UitmetVlieg.be.

Carine, mama van Lore: “We gaan deze zomer zeker nog eens op zoek naar cultuurdiamanten. Het is voor de kinderen en voor mij een toffe, speelse manier om een museum te bezoeken. Er zitten veel verrassingen in de schatkist, ook een boekje met allerlei creatieve opdrachten waar we thuis mee aan de slag gaan”

Fonkelende prijzen voor briljante schattenjagers
Alle schattenjagers veroveren een culturele buit als ze de zoektocht tot een goed einde brengen. Met een vergrootglas kunnen ontdekkingsreizigers bovendien hun unieke code ontcijferen. Door deze code in te voeren op UiTmetVlieg.be komen ze in aanmerking voor de wekelijkse verloting van culturele vrijkaarten en steps. Wie gaat er aan de haal met de hoofdprijs? Vlieg trakteert de winnaar op een jaar lang gratis cultuurplezier met het hele gezin en een kinderfiets.

Bron: Persbericht CultuurNet Vlaanderen
Illustratie: Compagnie Gagarine