Ineke Steevens nieuwe directeur NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum

De 32-jarige Ineke Steevens is de nieuwe directeur van NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke. Helemaal nieuw in het museum is ze niet. De voorbije drie jaar was Ineke Steevens wetenschappelijk medewerker van het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Sinds het vertrek van haar voorganger Maja Wolny in maart 2015 was ze er waarnemend directeur.

Als nieuwe directeur wil Ineke Steevens de nadruk leggen op het NAVIGO als kenniscentrum van de Noordzeekust. “Ik hoop daarvoor nauw te kunnen samenwerken met het Vlaams Instituut voor de Zee en het Instituut voor Landbouw en Visserij”, aldus Ineke. “Doel is een netwerk opbouwen om wetenschappelijk onderzoek populair zichtbaar te maken voor de bezoekers. De visserij bevat een ontzaglijke rijkdom die veel meer is dan roerloze voorwerpen in vitrinekasten. We moeten erin slagen om ook immateriële zaken, ik bedoel verhalen, liederen, rituelen, gebruiken ... op een boeiende wijze met het brede publiek te delen. De zee en de visserij zijn immers veel meer dan een schip, een korre en een ben kabeljauw.”

In die context bereidt Ineke de volgende grote zomertentoonstelling in het NAVIGO voor, die zal lopen onder het thema 'Stoer'.

Ineke Steevens is afkomstig uit Oostende. Na het atheneum in Oostende studeerde ze kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel. Vervolgens was ze enkele jaren interim-lerares in scholen en reisde de wereld rond naar o.a. Indonesië, Bali, Australië. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam deed ze research over de uitwijking van Vlaamse kunstenaars naar de noordelijke Nederlanden in de 17de eeuw.

Bron: persbericht