Ieperse vlaggen online

Voorbeeld van een Ieperse vlag

Begin januari stelden Erfgoedcel CO7 en stad Ieper de nieuwe website 'Ieperse vlaggen' voor. Naast een overzicht van de vele kleurrijke Ieperse vlaggen vindt u er ook achtergrondinformatie over maten & kleuren en vlaggebruik. Daarnaast biedt de website concrete en praktische tips voor een goede bewaring van vlaggen.

De nieuwe webstek kadert in een project rond Ieperse verenigingsvlaggen, in 2007 opgestart door Erfgoedcel Ieper in samenwerking met de Stedelijke Musea Ieper en het Stadsarchief Ieper. Het project voorzag in het opmaken van een inventaris, de verzameling van informatie, het opstellen van een conservatiedossier van de vlaggen bewaard bij mensen thuis en in de Stedelijke Musea Ieper. De vlaggen in het bezit van de Stedelijke Musea Ieper en het Stadsarchief Ieper werden met hulp van een textielrestaurator deskundig opgeborgen in het depot van de Stedelijke Musea Ieper.

Begin 2009 ging Erfgoedcel Ieper over in Erfgoedcel CO7, de erfgoedcel voor de zuidelijke Westhoek. Erfgoedcel CO7 volgde dit vlaggenproject verder op: ze voltooide de website en publiceerde een wat en hoe-boekje met tips om vlaggen goed te bewaren. U kan deze brochure online downloaden.