How Do You Do programma online!

Met minder dan een week te gaan staat het volledige programma van How Do You Do (8 november te Gent)  inclusief tijdstabel online. Het event start om 14u stipt en laat de eerste ronde aftrappen om 14u15. Daarna is er elk half uur een nieuwe tafelronde met een andere digitale held aan een van de tien thematafels. 

 
Inschrijven kan nog steeds via de website: http://howdoyoudo.creativemediadays.be/
 

Schuif mee aan tafel 1 aan waar het thema  TRANSMEDIA & VIDEO garant staat voor een boeiende babbel met Peter De Maegd, Spektor, Prophets, De Mediatuin en niet te vergeten de grensverleggende animatiekunstenaars van Creative Conspiracy.
 
Tafel 2 laat onder andere Rafe Copelands Conditional Design, Tulp Interactive en Richard Vijgen hun visuele denken ontrafelen. DATAVISUALISATION is hier het codewoord.
 
Voor de uiteenlopende artistieke praktijken en dito verbeelding van o.a. Eric van Straten, Ief Spincemaille, Tom Heene, Soundlings en TheCreators is tafel 3 met als rode draad ART ingericht. Eén voor één gedreven zoekers en makers die in hun domein - mediakunst, film, audiokunst, beeldende kunst - de mogelijkheden van alle media naar hun hand zetten. 
 
Tafel nummer 4 kiest voor OPEN & SOCIAL en zoomt daarbij in op de coulissen van digitale creatie met o.a. Constant als inspirerend kritisch-denkend collectief dat zweert bij open source. Liesbeth Huybrechts van Social Spaces (MAD Fac) praat over de risico's van participatieve projecten terwijl Beeld & Geluid en Packed vzw dieper ingaan op de wenselijkheid van open culturele data en het (laten) hacken ervan. Zowaar een inspirerende tafel voor alle professionelen uit de brede culturele sector (erfgoed, bibliotheken, sociaal-artistieke sector).
 
Al gehoord van een 3D printer die kamers spuwt? De kunst van dit en ander indrukwekkend geknutsel is onderwerp van thematafel 5: CREATIVE PROTOTYPES. Kitt, Apertus, DUS Architects, Jasper Van Loenen, Culture Crew en het verrassende filmproject van Dandy treden hier aan.
 
 GAMING vind je onder tafel 6 waar Monobanda, Grin, Mudlark, Matt Cottam en LuGus Studios, KITT hun tafelgasten te woord staan. Ook al zijn spel en interactie voor hen 'serious business', wie hier aanschuift, ontdekt hun plezier in vernieuwende concepten en experimenten. Eén voorbeeld is alvast het recente lichtkunstwerk werk van Monobanda voor het Centraal Museum Utrecht 'Licht op Hout', dat de elementen tijd, interactie en cultureel erfgoed verenigt in één poëtische installatie.   
 
Voor de sessies rond CREATIVE SOFTWARE aan tafel 7 geeft Matt Cottam van Tellart de aftrap met tekst en uitleg over zijn ervaring in experience design en Tellart's 'web-connected objects'. De creative coders van Dropstuff en Marc Florquin gaan op dat élan verder. 
 
NoTours en Duncan Speakman, twee gasten aan tafel nummer 8 presenteren hun location based participatief artistiek werk, terwijl een Nederlandse collega Sander Veenhoff zich mag voorstellen als veelzijdig augmented reality kunstenaar. Ook aan deze tafel kom je het verhaal achter iRail en getjini te weten. Mag het verbazen dat hier het thema MOBILE centraal staat?
 
FRESH PERSPECTIVES is het absolute handelsmerk van Duval Guillaume Modem. Maar ook Jim McKelvey zet dit thema vlotjes naar zijn hand aan thematafel 9, samen met Thomas Bonte van MuseScore dat stilaan de wereld veroverde met open source software voor muzieknotatie. 
 
Voor FUTURE BUSINESSES ga je naar tafel tien waar je de visionairen van deze editie ontmoet met € per minute Design en Dave Feinleib. 
 
En omdat het fysiek onmogelijk blijft om twee sessies tegelijkertijd te volgen en de keuze zo al hartverscheurend genoeg zal zijn, waren enkele helden zoals Peter De Maegd, DUS Architects, Duval Guillaume Modem bereid om een tweede sessie te houden.    
 
How Do You Do vindt plaats op 8 november in het ICC te Gent in het kader van de Creative Media Days en start om 14 uur.