Heritage care through active citizenship: call for practices

Niet-gouvernementele erfgoedorganisaties spelen een cruciale rol in het erfgoedveld. Recente internationale conventies (UNESCO, Council of Europe...) zijn zich hier ten volle van bewust en erkennen het belang van vrijwilligers en, breder, de civil society, in het behoud en beheer van erfgoed.

De internationale conferentie "Heritage care through active citizenship", georganiseerd op 23 en 24 maart 2009 in Mechelen, is op zoek naar inspirerende erfgoedpraktijken in Europa waarin een belangrijke rol is weggelegd voor erfgoedorganisaties die vooral draaien op een brede vrijwilligerswerking of geworteld zijn in de civil society.

Hebt u weet van dergelijke good practices? Zend dan een e-mail naar conference@heritage-organisations.eu met daarin een korte beschrijving van het project, een vermelding van de coördinaten (URL, adres,...) en een motivatie waarom u het project de moeite waard vindt. Inzendingen moeten voor 30 september 2008 toekomen bij de conferentie-organisatie.

Opmerking: bij het indienen van projecten is het vooral de bedoeling dat u de aandacht trekt op interessante voorbeelden van collega's of initiatieven elders in Europa. Het is dus niet de bedoeling eigen projecten, praktijkvoorbeelden of organisaties aan te melden. De meest interessante bijdragen worden gepresenteerd op de Europese conferentie "Heritage care through active citizenship".

Meer informatie over de conferentie of over de oproep is te vinden op de conferentiewebsite.