Herfstnummer faro zoomt in op erfgoedopleidingen

Cover 3 / 2010

Het nieuwste themanummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed geeft het woord aan verschillende spelers op het domein van opleiding en vorming voor de cultureel-erfgoedsector. Er wordt onder meer ingezoomd op de nieuwe opleidingen voor museumgidsen en behoudsmedewerkers erfgoed, de kansen en uitdagingen van het Bolognadecreet voor een opleiding Publieksgeschiedenis in Vlaanderen, de relatie tussen erfgoed en basisonderwijs en het vormingsaanbod voor de (beginnende) erfgoedwerker. Artikels over makelaardij in erfgoedland, het belang van opleiding voor het figurentheater en de noodzaak aan ICT-competenties bij erfgoedprofessionals, sluiten het thema af.

In de aanloop naar de Week van de Smaak in november publiceert faro verder een interview met Alles S. Weiss over zijn culinaire werk. Een bespreking van het onderzoek naar gezinsparticipatie bij Erfgoeddag en een beschouwing over de ramadan maken het geheel compleet.

Veel leesplezier!

Nog geen faro-abonnee? Een jaarabonnement op faro | tijdschirft over cultureel erfgoed kost voor Belgische abonnees slechts 12,50 euro. U kunt een abonnement nemen door het invullen van het invulformulier op deze website. U betaalt na ontvangst van de factuur.