Heemkunde Vlaanderen gaat op zoek naar Ambassadeur Heemkunde Vandaag

Kent u (een) vrijwilliger(s) of vrijwilligersvereniging die recent heemkunde op een positieve en eigentijdse manier bij een breed (nieuw) publiek heeft aangebracht? In het najaar lanceert Heemkunde Vlaanderen een nieuw eremerk: Ambassadeur Heemkunde Vandaag. Deze eretitel wil innovatieve methodes, originele projecten, inspirerende idee├źn, maar ook begeesterende figuren of verenigingen uit het heemkundig veld in de kijker plaatsen.

De eretitel zal uitgereikt worden tijdens de studienamiddag Heemkunde Actueel. De symbolische bekroning bestaat uit de titel van Ambassadeur die gedurende 1 jaar gedragen wordt, een diploma, een forum tijdens Heemkunde Actueel en een promotiefilmpje dat onder andere via een digitale eregalerij beschikbaar blijft.

Personen of projecten voordragen kan via de leden van de algemene vergadering van Heemkunde Vlaanderen, tot uiterlijk 31 mei 2014. De contactgegevens vindt u hier. Een externe jury zal dan in de loop van juni over alle ingediende dossiers haar oordeel vellen.
 

Meer informatie over de procedure vindt u, samen met een voordrachtformulier op de website van Heemkunde Vlaanderen.