Groot Onderhoud in een vol huis

Groot Onderhoud III

Op minder dan twee weken van het Groot Onderhoud, stellen we tevreden vast dat de kaap van de driehonderd deelnemers voor de derde editie gerond is. Vrij vertaald: er kan niemand meer bij. Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

Die ruim driehonderd deelnemers komen niet alleen uit alle hoeken van het land, maar eveneens uit alle geledingen van de cultureel-erfgoedsector. We noteerden de inschrijvingen van collega’s uit musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, expertisecentra, erfgoedcellen, samenwerkingsverbanden enz. Maar evengoed leden van het Vlaams parlement, collega’s uit de onroerend-erfgoedsector, schepenen en cubelco’s. En ook, last but not least: collega’s uit de toerismesector. We kijken, samen met u, uit naar een bijzondere vruchtbare dag van overleg, plannen maken, goede voornemens en partnerships.

De derde editie van het Groot Onderhoud vindt plaats op vrijdag 25 oktober in het Concertgebouw  Brugge. Met de roepnaam ‘Grand Tour’ spitsen zowel het plenaire ochtendgedeelte als de zeven parallelsessies in de namiddag zich toe op de relatie tussen cultureel erfgoed en toerisme. Ten slotte reikt minister van Cultuur Joke Schauvliege als afsluiter van de dag ook de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed uit. Ook benieuwd wie dit jaar bekroond wordt?

Het volledige programma vindt u op onze website. Bent u ingeschreven? Dan ontvangt u eerstdaags een bevestigingsmail met alle praktische informatie.

Het Groot Onderhoud is een organisatie van FARO, i.s.m. de Adviescommissie Cultureel Erfgoed, het agentschap Kunsten en Erfgoed, met de steun van de Vlaamse overheid, Musea Brugge, Concertgebouw Brugge. Partners: rekto:verso, Aeolus en AdLib.

Evenement
Groot Onderhoud