Gentse MIAT zoekt jongeren voor nieuwe traject

Het Gentse MIAT werkt aan een grote tentoonstelling over kinderarbeid. Deze expo heeft als titel ‘Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu’ en opent op 19 november 2016. Ter voorbereiding van die tentoonstelling wil het museum graag een jongerentraject opstarten, in samenwerking met Globelink. De deelnemers aan het traject zijn betrokken bij de verschillende stappen van het maken van een tentoonstelling, krijgen een unieke blik achter de schermen van het MIAT, én ontmoeten bovendien de onderzoekers en ontwerpers van deze expo.

Het MIAT is concreet op zoek naar jongeren tussen 15 en 18 jaar, die willen meebouwen aan de nieuwe MIAT-expo en mee willen brainstormen over kinderarbeid vroeger en nu. Wanneer spreek jij van werken? Help je thuis je ouders bij het koken, kuis je zelf je kamer of ga je wel eens om boodschappen? Is dat werken voor jou? Heb jij een studentenjob? Vind je dat kinderarbeid? Hebben kinderen en jongeren het recht om te werken?

De jongerencrew komt drie keer samen (in mei, begin juli, september) in het MIAT. Het startschot wordt gegeven op woensdag 11 mei, om 13.00 uur. Interesse? Vul dan dit formulier in of stuur een mailtje naar sofie.deschampheleire@stad.gent