Flandrica.be viert verjaardag met nieuwe titels

Flandrica

Flandrica.be, het unieke samenwerkings­project van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en zes belangrijke erfgoedbibliotheken, blies onlangs één kaarsje uit. In het eerste levensjaar van de online erfgoedbibliotheek is het aanbod aanzienlijk uitgebreid.

Met vijfenzeventig nieuwe titels bevat Flandrica.be inmiddels zo’n vijfhonderd integraal gedigitaliseerde letterschatten uit de collecties van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, de Openbare Bibliotheek Brugge, de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteits­bibliotheken van Antwerpen, Gent en Leuven. Elk werk wordt aantrekkelijk gepresenteerd en van een korte toelichting voorzien.

Nieuwe rondleiding

Voor de eerste verjaardag van Flandrica.be vroeg de Vlaamse Erfgoedbibliotheek schrijver en publicist Patrick De Rynck een nieuwe rondleiding samen te stellen. Hij voert u langs enkele van de talrijke sterke verhalen en wonderlijke wezens die in de loop der eeuwen aan papier en perkament werden toevertrouwd. Het is een straf rondje ‘waar of niet waar’ geworden ...

De online erfgoedbibliotheek vol prachtig geïllustreerde handschriften, kostbare oude drukken en ander historisch materiaal biedt een unieke kijk op ons verleden en inspiratie voor de toekomst. Ze is te vinden op www.flandrica.be.

Meer over Flandrica

Bron: Vlaamse Erfgoedbibliotheek