faro | tijdschrift over cultureel erfgoed

Cover faro nr. 2 / 2009Het dubbeldikke nieuwste nummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed serveert u een uitgebreide waaier artikels, genoeg voor een lange, warme zomer. Openen doet faro met een artikel over de eedaflegging van politieke functionarissen. Het ritueel van de ambtseed wordt vanuit historisch perspectief benaderd en geanalyseerd als een politieke performance. Nog in dit nummer vindt u een diepgravend interview met Jan Vaessen, afscheidnemend conservator van het Nederlands Openluchtmuseum.

Het zomernummer van faro focust verder nog op oraal erfgoed en taalpolitiek, immaterieel-erfgoedbeleid in Vietnam en de evolutie van utopische ideeën rond kennisontsluiting van Mundaneum tot Europeana. Nóg meer interessante lectuur bieden u de artikels over de problematiek van verzuurd papier, cultureel erfgoed en ouderen en de lange weg van de emancipatie van de strip.

Nog geen faro-abonnee? Een jaarabonnement op faro | tijdschirft over cultureel erfgoed kost slechts 10 euro. U kunt een abonnement nemen door een mail te sturen naar abonnementen@faronet.be met vermelding van uw volledige naam (voornaam + familienaam) of naam van de instelling, adres (straatnaam, huisnummer, postcode, gemeente), telefoonnummer en BTW-nummer. U betaalt na ontvangst van de factuur.