FARO-bibliotheek open voor het publiek

Bibliotheek FARONa maanden van verhuizen, uitpakken en catalogiseren is het zover: de FARO-bibliotheek is opnieuw toegankelijk voor het publiek.

De bibliotheek is de opvolger en erfgenaam van haar beide voorgangers, de bibliotheken van Culturele Biografie Vlaanderen en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Door de samenvoeging van beide collecties in één geïntegreerde FARO-bibliotheek ontstaat een vakbibliotheek met een gespecialiseerde collectie boeken, tijdschriften en grijs materiaal over de vele deeldomeinen van het cultureel erfgoed. Meer nog dan vroeger zijn kruisbestuivingen tussen deeldomeinen mogelijk en kunnen onderzoekers met een interdisciplinaire blik over de grenzen van het eigen werkdomein kijken.

Iedereen die werkzaam is in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, actief is binnen een cultureel-erfgoedorganisatie, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit persoonlijke interesse onderzoek doet naar de vele deeldomeinen van het cultureel erfgoed, is van harte welkom in de nieuwe bibliotheek in hartje Brussel.

Praktisch
De bibliotheekcatalogus is onderdeel van LIBIS-Net en is online consulteerbaar. De bibliotheek van FARO is elke werkdag op afspraak toegankelijk. Gelieve (zo mogelijk) twee werkdagen op voorhand een afspraak te maken, het aantal zitplaatsen is beperkt. Een afspraak maken kan via e-mail of telefoon +32 2 213 10 68.

Een uitgebreid overzicht van de opbouw van de bibliotheek, de verschillende deelcollecties en alle praktische informatie vindt op deze website bij het onderdeel 'Bibliotheek'.