Expo '58 genomineerd voor VGI Innovatieprijs 2008

Logo Expo '58In december 2008 zal voor de zesde keer de VGI Innovatieprijs worden uitgereikt aan een ICT toepassing die op een vernieuwende manier met geschiedenis omgaat. De jury heeft drie kandidaten genomineerd die zich op 11 december zullen presenteren in de strijd om de eerste plaats. Bij de drie genomineerden is ook het project 'Expo '58: back to the future'. Andere genomineerden zijn 'Brandgrens', over Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog en 'Watwaswaar', een website opgebouwd rond historisch kaartmateriaal.

De jury van de VGI Innovatieprijs looft vooral de duidelijke invloeden van web 2.0, de professionele en multimediale aanpak en het hoge niveau van design en uitvoering bij de verschillende inzendingen.

Uit het juryrapport:

"Expo ’58: back to the future. Materiaal verzameld rondom de Expo 1958 maakt een mooie en gevarieerde site. De persoonlijke herinneringen aan Expo bezoek brengen op velerlei manieren de grote geschiedenis eind jaren 50 dichterbij. De combinatie van verhalen die in dit samenwerkingsproject zijn verzameld, herinneringen en commentaren van bezoekers, en allerlei multimedia zorgt voor een levendig geheel. Alles is buitengewoon overzichtelijk en werkt mooi. De inventieve vormgeving ondersteunt stijlvol de jaren vijftig sfeer en de heldere navigatie."

Lees het volledige juryrapport op de website van VGI.