Erfgoedwerkers duiken in vrijetijdswereld van jongeren

Erfgoedgraffiti

Hoe betrekt u jongeren tussen 14 en 18 jaar bij uw erfgoedwerking? Hoe laat u ze in hun vrije tijd proeven van het rijke erfgoedaanbod? En vooral, hoe ontdekt u wat hen echt boeit? Op 22 februari verzamelden erfgoed- en jeugdwerkers uit heel Vlaanderen in Mechelen voor een studiedag over 'jongeren, vrije tijd en erfgoed'. Het verslag is nu online beschikbaar.

De studiedag '14-18: Jongeren in vrije tijd en erfgoed. Wat, hoe en waarom in theorie en praktijk' was een organisatie van Erfgoedcel Mechelen, tapis plein vzw en FARO. In mei 2011 doken deze drie partners in de praktijk van het werken rond erfgoed met jongeren in vrije tijd. We legden samen een heel traject af, deden onderzoek, brainstormden, speelden en leerden. Een kleine twee jaar later was de tijd rijp voor een studiedag.

Op 22 februari werd alle opgedane expertise gedeeld, verrijkt en afgetoetst aan allerhande ervaringen van binnen en buiten het erfgoedveld.  Kon u er niet bij zijn, of was u er wel bij maar wilt u alles rustig nalezen? Dan kunt u terecht op de website van E-land. U vindt er  alle presentaties van de dag, samen met een uitgebreid fotoverslag en heel wat tips over werken voor en met jongeren.