Een smakelijk cadeau: 'Haremnavels, leeuwenmelk en aubergines. Culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk'

Cover haremnavelsMet 'Haremnavels, leeuwenmelk en aubergines. Culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk' presenteert FARO u het ideale kerst- of nieuwjaarsgeschenk. Het boek combineert een inkijk in de rijke culinaire traditie van het Ottomaanse Rijk met gedegen wetenschappelijke bijdragen en recepten uit de Ottomaanse keuken. Internationale onderzoekers als Arif Bilgin, Suraiya Faroqhi, François Georgeon, Marc Jacobs, Özge Samanci en Amy Singer leverden een bijdrage. 

In zes hoofdstukken wordt een verhaal opgediend over eten en drinken in het Ottomaanse tijdperk. Gebonden aan of gesteund op het beschikbare bronnenmateriaal en op het spanningsveld tussen sociale geschiedenis en culinair erfgoed tracht elke onderzoeker voor zich een antwoord te formuleren op de vraag hoe het verhaal van (de constructie van) de ‘Ottomaanse’ en daarna ‘Turkse keuken’ tot ontwikkeling kwam. Meer informatie over deze publicatie vindt u in de rubriek 'publicaties'.

Bestel nu! Prijs: 15 euro, excl. verzendingskosten. Stuur een mail met uw bestelling naar bestellingen@faronet.be. U betaalt na levering en na ontvangst van de factuur. Vergeet aub niet uw contactgegevens, facturatieadres en indien van toepassing uw BTWnr. door te geven.

ISBN: 978-90-5487-655-7
Wettelijk Depot: D/2009/11.161/113

eetcultuur
smaakcultuur
culinair erfgoed
Ottomaanse Rijk