Doe nog tot 31/12 mee aan de ENUMERATE survey over digitalisering in Europa

Enumerate

ENUMERATE lanceerde enkele weken geleden de vragenlijst ‘Core Survey 2’, over de vooruitgang van digitalisering in Europa. Het is een vervolg op de succesvolle ENUMERATE Core Survey van 2012, en wordt verspreid bij duizenden Europese erfgoedinstellingen. Het uitgangspunt is dat door samenwerking de Europese erfgoedsector sterker staat bij de besluitvorming over digitale activiteiten.

Het invullen van de vragenlijst kost circa 30 tot 60 minuten. Invullen kan nog tot 31 december 2013. Ga naar de vragenlijst: survey.enumerate.eu. (De survey is beschikbaar in het Nederlands.)

Het doel van de Core Survey is om gegevens te verzamelen over:

  • de voortgang van digitalisering in de erfgoedsector;
  • de kosten van het opbouwen en onderhouden van digitale collecties;
  • het beschikbaar stellen van digitale erfgoedcollecties;
  • de duurzame toegankelijkheid van digitaal erfgoed.


Het ENUMERATE Data Platform

De ENUMERATE survey werd ontwikkeld ter versterking van het beleid van erfgoedinstellingen zelf en van het beleid op nationaal en Europees niveau. Meewerken aan de survey biedt erfgoedinstellingen de mogelijkheid om gegevens van de eigen instelling te vergelijken met de geaggregeerde gegevens van instellingen in België en/of Europa. Klik hier

Meer informatie

ENUMERATE is een driejarig project dat gefinancierd wordt door de EU, en dat de bedoeling heeft cijfers te verzamelen over de voortgang van de digitalisering in Europa. FARO is partner in dit project.