Deel je expertise op het ETWIE-platform

Logo ETWIE

Expertisecentrum ETWIE lanceert een online bevraging om de actoren en de aanwezige expertise op het gebied van technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed beter in kaart te brengen. Vaak zit die kennis verspreid over heel wat organisaties en individuen. Bovendien bezitten deze actoren dikwijls ook een interessante collectie met werktuigen, instrumenten, machines, archieven, foto’s … die al dan niet publiek toegankelijk is. Anderen bezitten dan weer bepaalde technische vaardigheden die tegenwoordig niet meer zo courant zijn.

ETWIE wil deze informatie niet alleen verzamelen maar ook ontsluiten, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Hiervoor ontwikkelt ETWIE in de komende maanden een digitaal platform, dat in het najaar van 2013 gelanceerd wordt. Op dit ETWIE-platform krijgen alle organisaties en experts een plaats. Wie liever niet wil dat zijn of haar persoonlijke gegevens openbaar worden gemaakt, kan dit aanduiden.

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Vult u de enquête in als organisatie, stuur ze dan ook door naar de individuele experten binnen uw organisatie.

Voor heemkundige kringen organiseert ETWIE binnenkort, in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen, een aparte bevraging.

Meer informatie: info@etwie.be of +32 (0)15 27 23 34.

industrieel erfgoed
wetenschappelijk erfgoed
technisch erfgoed
ETWIE