De Digitale Week 2012

Logo Digitale Week 2012

De Digitale Week is een week vol multimedia-activiteiten in heel België, steeds gratis of zeer goedkoop. De activiteiten zijn zeer divers, dus zowel  beginners als mensen met wat meer ervaring zijn welkom. Editie 2012 vindt plaats van 21 tot en met 27 april 2012.

De activiteiten tijdens de Digitale Week worden georganiseerd door plaatselijke organisaties. Ze organiseren laagdrempelige activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Hiernaast is er tijdens de Digitale Week een  grote publiciteitscampagne en zijn er studiedagen in het Vlaams en federaal parlement. Via deze drie benaderingen probeert de Digitale Week de digitale kloof te dichten.

De Digitale Week 2012 werkt voor het eerst met een centraal thema: 'Word een held in multimedia!'. En laat 'Helden' nu ook net het centrale thema zijn van Erfgoeddag, dat plaatsvindt op zondag 22 april 2012, middenin de Digitale Week dus. Een aantal cultureel-erfgoedorganisaties organiseren activiteiten die naadloos passen in de programma's van beide evenementen. Een overzichtje:


In het kader van de Digitale Week werden verder ook een heleboel interessante activiteiten op touw gezet door AMVB (Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel), Familiekunde Vlaanderen regio Brussel en Packed vzw – expertisecentrum digitaal erfgoed. U vindt een overzicht van de diverse workshops via de website van het AMVB.

Volledig overzicht van activiteiten, georganiseerd in het kader van de Digitale Week. De Digitale Week in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel is een jaarlijks initiatief van LINC vzw.

Promofilmpje de Digitale Week:

 

Bekijk ook het promofilmpje voor de Digitale Week, gemaakt door de Leuvense Bibliotheek Tweebronnen.