De Brandgrens wint VGI Innovatieprijs

Logo VGI InnovatieprijsOp donderdag 12 maart 2009 werd in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag de VGI Innovatieprijs 2008 toegekend aan De Brandgrens, de website van het Gemeentearchief Rotterdam gewijd aan het bombardement van Rotterdam, de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw.

De jury koos voor De Brandgrens omdat de site op "voorbeeldige wijze een historische gebeurtenis met grote impact uitdiept". Het Gemeentearchief van Rotterdam, initiatiefnemer van De Brandgrens, bundelt op de website het volledige verhaal van het bombardement van Rotterdam, de stad en haar inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna, tijdens de wederopbouw. De website maakt royaal gebruik van nieuwe technologieën zoals o.a. een interactieve stadsplattegrond, filmpjes, foto's en geluidsfragmenten.

Andere genomineerden voor de VGI Innovatieprijs 2008 waren Watwaswaar en Expo '58: back to the future. De jury sprak haar grote waardering uit voor de drie genomineerde projecten. Voor 'Expo '58: back to the future' loofde de jury de "verfrissend ouderwetse en glasheldere interface" die toegang geeft tot "oral history documenten en user-generated content rond de Expo van 1958 die de gebeurtenis tot leven brengen".

Meer info over de VGI Innovatieprijs