Cultuurprijzen 2008: de shortlist

Cultuurprijzen 2008Op maandag 2 februari 2009 worden voor de zesde keer op rij de CultuurPrijzen Vlaanderen uitgereikt. Met deze prijzen bekroont de Vlaamse Gemeenschap organisaties of personen die het voorbije jaar een bijzondere bijdrage leverden aan het cultuurleven in Vlaanderen. Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel maakt met gepaste trots de shortlist bekend voor de volgende editie. Deze selectie is een ode aan de diversiteit, de rijkdom en het hoogstaande niveau van de verschillende culturele disciplines. Voor de twaalf verschillende categorieën werden telkens drie organisaties of personen genomineerd, voor de jaarlijkse Prijs voor Algemene Culturele Verdienste wordt niet gewerkt met nominaties.

De bekendmaking en de overhandiging van de cultuurprijzen vindt traditiegetrouw plaats tijdens een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van de minister, de genomineerden, hun entourage en ruim 800 genodigden.

CultuurPrijzen Award
De cultuurprijzen stemmen overeen met een geldbedrag van telkens 12.500 euro. Met de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste gaat een som van 20.000 euro gepaard. Elke laureaat ontvangt naast het prijzengeld ook een Award die net als de vorige editie, op vraag van minister Anciaux, zal worden vervaardigd door de beeldende kunstenaar Johan Tahon.

Genomineerd in de categorie cultureel erfgoed:

- Brukselbinnenstebuiten
- tapis plein
- Wouter Steenhaut

Genomineerd in de categorie smaakcultuur:

- Peter Scholliers
- Slow Food Vlaanderen
- ’t Grom

Een overzicht van de genomineerden in alle categorieën vindt u in het bijgevoegd persbericht.

Cultuurprijzen.be
Alle tekst- en beeldinfo over de CultuurPrijzen Vlaanderen 2008, de genomineerden en de samenstelling van de verschillende jury’s vindt u op de website van CultuurPrijzen.

Op maandag 2 februari 2009 om 20 uur worden de laureaten van de CultuurPrijzen Vlaanderen 2008 bekendgemaakt in het Cultuurcentrum Hasselt. Vanaf 21.30 uur zendt Canvas+ een special over de CultuurPrijzen uit.

Evenement
cultuurprijzen