Cultuurmarkt van Vlaanderen: aanvragen standplaats

Cultuurmarkt Vlaanderen | Jeroen Geladé

Op zondag 29 augustus 2010 geeft de 15de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Op de infomarkt informeren meer dan 200 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector het brede publiek over hun nieuwe seizoen. Ze doen hun programma voor de komende maanden uit de doeken, beantwoorden vragen en delen gretig brochures uit. Daarnaast kan de bezoeker de hele dag door genieten van gratis performances in verschillende cultuurdisciplines.

Toekomstforum
Voor deze 15de editie kijkt de Cultuurmarkt dit jaar naar de toekomst. Voorafgaand aan de Cultuurmarkt organiseert Prospekta op vrijdag 27 augustus een forum voor de culturele sector. Welke dromen en beleidslijnen heeft de sector voor 2025? Wat zal de rol zijn van cultuur in 2025? Wordt het een verplicht vak op school? Wordt het een grensoverschrijdende communicatievorm die de verschillende culturen en gemeenschappen met elkaar verbindt? En wat zal de vorm zijn van cultuur? Komt er naast de iPad ook de iPainting of is het schilderij op canvas onoverwinnelijk?

Standplaats op infomarkt
Ook u kan met uw organisatie of instelling aanwezig zijn op de Cultuurmarkt. Via de website van Prospekta vindt u meer informatie over de prijzen van een standruimte en/of een infokraam. Deelnamecriteria:

  • Culturele instellingen die een cultuuraanbod produceren en/of programmeren in Vlaanderen.
  • Organisaties die een cultuuraanbod of cultureel vormingsaanbod produceren en/of programmeren in Vlaanderen en organisaties die een erkenning genieten op basis van het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk.
  • Intermediaire of koepelorganisaties (al dan niet geformaliseerd) die hun leden die een cultuuraanbod produceren en/of programmeren in Vlaanderen, vertegenwoordigen.

Inschrijven kan tot en met 22 juni 2010.

Vliegparcours
Ook in 2010 zet het Vliegparcours het aanbod voor kinderen op de Cultuurmarkt extra in de verf. Deelname aan het Vliegparcours houdt in dat u een cultuuractiverende opdracht voor kinderen organiseert. Dit mag kleinschalig zijn, zoals het maken van een tekening, het zetten van een 'tatoeage', het zingen van een liedje, maar deelname aan een workshop of voorstelling kan ook. CultuurNet voorziet signalisatie, stempelkaarten en stempels voor de deelnemende standhouders. Bovendien wordt uw activiteit opgenomen in de communicatie over het Vliegparcours. Om deel te nemen aan het Vliegparcours of voor meer informatie mailt u naar Katelijne Morreel (katelijne.moreel@cultuurnet.be).

Meer info