CODART eZine online

CODART eZine

CODART, een internationale netwerkorganisatie voor museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst, brengt sinds maart 2012 een online eZine op de markt. CODART eZine vervangt de oude papieren Courant en brengt collecties Nederlandse en Vlaamse kunst uit de hele wereld voor het voetlicht.

Ook komen museumconservatoren en verzamelaars aan het woord over onze Oude Meesters en worden nieuwe ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis besproken. Naast interessante teksten bevat het eZine afbeeldingen van hoge kwaliteit, video’s, links en allerlei andere extra’s die mogelijk gemaakt worden door het digitale formaat.

Het septembernummer van het CODART eZine bevat artikelen over musea als het Detroit Institute of Arts (Detroit), het Groeningemuseum (Brugge), de Wallace Collection (Londen), en de Bute Collection, een relatief onbekende particuliere collectie uit het landhuis Mount Stuart (Bute Isle) in Schotland. Tevens treft u in dit nummer een vooraankondiging van de publicatie Het onvoltooide schilderij van Nico van Hout van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen en interviews met Rudi Ekkart, de scheidende directeur van het RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Den Haag) en de Amerikaanse verzamelaar George Abrams, een van de Patrons van CODART.  
 
Het volgende nummer wordt verwacht in februari 2013.

Bron: CODART

Trefwoorden
Communicatie en promotie
Sectoren
Musea