Catherine de Zegher nieuwe directeur MSK Gent

Catherine de Zegher volgt vanaf 1 november 2013 Luk Vanackere op als directeur van het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent. Momenteel is De Zegher nog aan de slag als directeur van de vijfde Moskou Biënnale (Rusland) en als curator van het Australisch Paviljoen (Simryn Gill) op de 55ste Biënnale van Venetië.

De afgelopen jaren verdiende Catherine de Zegher haar sporen in de internationale kunstwereld. Zo was ze onder andere artistiek directeur van de 18de Biënnale van Sydney (Australië) en directeur van The Drawing Center in New York (1999-2006). In 2010 maakte ze in het Museum of Modern Art in New York de grootschalige overzichtstentoonstelling over tekenen in de 20ste eeuw: On Line. Drawing Through the Twentieth Century, uitgeroepen tot beste museumtentoonstelling en catalogus door AICA (International Association of Art Critics).

De Zegher studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Gent. In de jaren tachtig werkte ze voor de provincie West-Vlaanderen in de afdeling Kunstpatrimonium Brugge en was ze directeur van Kunststichting Kanaal in Kortrijk.