Campagnebeeld Erfgoeddag 2014 is gelanceerd

Tromgeroffel en trompetgeschal … zie hier het campagnebeeld voor de komende Erfgoeddag. Voor Erfgoeddag 2014 koos FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw voor het beeld van een duif en allerlei stempels. 

 
Een krachtig beeld dat tegelijk inhoudelijk verrassend is, voldoende sprekend-communicatief blijkt én waarop de publiekscampagne kan geschraagd worden. Een heuse uitdaging die door de ontwerper van het campagnebeeld opnieuw tot een goed einde werd gebracht. 
 
Zowel de stempels als de duif verwijzen duidelijk naar het begrip 'grenzeloos'. Wanneer we bijvoorbeeld op reis gaan en een douanepost of grens passeren, wordt steeds naar ons paspoort gevraagd. Na controle krijg je een stempel in je paspoort en mag je de grens over. Ook postpakketten en brieven dienen bij verzending van de nodige stempels te worden voorzien. En van welke stempels en paperassen wordt ons cultureel erfgoed voorzien wanneer het, al dan niet internationaal, getransporteerd wordt? 
En de duif? Die trekt zich helemaal niets aan van barrières of grenzen. Zowel post- als sportduiven vliegen ongestoord over alle grenzen heen.