Call for projects - E-Culture Fair 2010 - Dortmund

Advertentie E-Culture Fair

Van 23 tot en met 25 augustus 2010 organiseert BAM, Vlaams steunpunt voor beeldende, audiovisuele en mediakunst samen met Virtueel Platform (Nederland) en Medienwerk NRW (Nordrhein‐Westfalen, Duitsland) de 'E-Culture Fair 2010'. Het evenement is een onderdeel van RUHR 2010 culturele hoofdstad van Europa en ISEA 2010 (16th International Symposium on Electronic Arts). Nog tot 20 maart 2010 loopt een oproep voor projecten uit het grensgebied van (media) technologie, kunst, onderzoek en creatieve industrie.

Waar is E-Culture Fair naar op zoek?

  • Deze call is gericht op organisaties, hogescholen, universiteiten, bedrijven en individuen in Vlaanderen, die projecten willen presenteren op de E‐Culture Fair.
  • Met projecten bedoelen we creaties, (piloot)projecten, producten, methoden of diensten met culturele relevantie en afkomstig uit samenwerking tussen cultuur, onderzoek, wetenschap en/of industrie. De projecten kunnen instrumenten, methoden, producten, diensten zijn, van kunstenaars; afkomstig uit onderzoek en ontwikkeling van werkplaatsen en experimentele labs; uit creatieve bedrijven; hogescholen en universiteiten. Ze zijn cultureel en/of sociaal relevant.
  • E-Culture Fair is nadrukkelijk op zoek naar projecten waarbij de samenwerking en uitwisseling leidt tot een meerwaarde voor de deelnemende partijen en voor het project dat ze samen realiseren. Als voorlopige werktitel hanteren we 'For more than one'. E-Culture Fair is speciaal geinteresseerd in projecten voor meerdere gebruikers die een interessante combinatie maken tussen de mogelijkheden van (genetwerkte) media technologie en de fysieke ruimte. E-Culture Fair zoekt naar projecten die interessante sociale interactie opleveren, (binnen of buiten) naar tastbare interfaces, naar nieuwe manieren van spelen en leren, en naar goeie manieren om beschikbare (complexe) informatie gesitueerd in te zetten.
  • De projecten hoeven zelf niet hi‐tech te zijn, maar zijn ontwikkeld met of mogelijk geworden door digitale media of andere nieuwe technologie.
  • Belangrijk is dat ze inspirerend en aansprekend zijn: in de eindmix streeft E-Culture Fair naar een goeie balans tussen projecten die interessant zijn voor iedereen, en projecten voor een vakpubliek.
  • Bij de selectie wordt gekeken naar het vernieuwende gehalte, naar de presenteerbaarheid, naar de creativiteit, en naar culturele, sociale, of artistieke relevantie.
  • Deze call is speciaal gericht op Belgïe. Vergelijkbare calls gaan uit in Nederland en Duitsland.

Meer informatie over deze call, het indienen van projecten of over de E-Culture Fair kan u vinden in bijlage.