Bijleren.be in een nieuw kleedje

Bijleren.beAl meer dan zes jaar biedt SoCiuS op www.bijleren.be een overzicht aan van het bijscholingsaanbod voor sociaal-cultureel werk(st)ers. Hoog tijd dus voor een fris kleedje en een inhoudelijke uitdieping! De vernieuwe site is meer dan ooit 'the place to be' voor iedereen in de brede sociaal-culturele sector die zijn of haar professionele kennis en vaardigheden wil bijschaven én voor organisaties met een vormingsaanbod voor de professionals uit de sector.

Vorming, training, opleiding, bijscholing en herbronning zijn wezenlijk voor het blijvend goed functioneren van organisaties, beroepskrachten en vrijwilligers in het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Tijd uitgetrokken voor vorming is geen verloren tijd maar een investering in de toekomst, die van jezelf én die van je organisatie. Om het bijscholingsaanbod voor sociaal-cultureel werk(st)ers de ruime aandacht te geven die het verdient, lanceerde SoCiuS in 2001 de website www.bijleren.be. Op de site vindt je een uitgebreid vormingsaanbod dat je als vormingwerk(st)er kan helpen bij het bijschaven en uitdiepen van je professionele kennis en vaardigheden.

Grondige actualisering
De afgelopen weken werd er achter de schermen van het steunpunt druk gewerkt aan een grondige actualisering van de site. De website werd niet alleen in een nieuw kleedje worden gestoken, maar ook voorzien van extra's zoals relevante nieuwsberichten, een gebruiksvriendelijke thema-indeling en tagclouds. Het cursusaanbod op de ste telt momenteel zo'n 200 bijscholingsmogelijkheden!

Zelf invoeren
Maar er is meer. Organisaties die vorming en training aanbieden gericht naar professionele of vrijwillige werkers in het sociaal-cultureel werk, kunnen vanaf januari 2009 zelf hun aanbod kosteloos invoeren op de site. Een handig instructiefilmpje zal je tonen hoe je hierbij te werk dient te gaan. Eens ingevoerd, wordt het aanbod nog getoetst op enkele vormelijke en inhoudelijke criteria waarna het online verschijnt. Organisaties kunnen hier alvast hun login en paswoord aanvragen om zelf hun aanbod in te voeren.

Bron: SoCiuS