#BigArtRide: ervaar virtueel kunst en cultuur van vroeger en nu in Brussel

Op #BigArtRide maakt u op een virtuele manier kennis met meesterwerken, unieke kunststukken en het fascinerende culturele erfgoed van Europa. U racet met uw fiets door de stad van vroeger en nu. Een virtuele stad bovendien die de rijkdom van het Europees erfgoed weerspiegelt. Het startschot wordt officieel gegeven op donderdag 21 april door Alexander De Croo, minister voor Digitale Agenda. Van 21 tot 23 april kunt u op de esplanade aan de Marnixlaan 24 (voor het ING-gebouw) in Brussel al fietsend de virtuele stad ontdekken.

Tijdens het evenement kunt u op een fiets springen die is uitgerust met virtual reality-technologie. Maak een rit door de stad van vroeger en nu en ervaar hoe eeuwen cultureel erfgoed de stad met haar gebouwen, parken en wegen maakt tot wat ze is. Toeschouwers kunnen de rit beïnvloeden door middel van een reuzebel en fietspomp. Bovendien fietst u niet alleen maar racet u tegen fietsers in Amsterdam. In deze race ziet u uw tegenstander als virtuele avatar. Na afloop ontmoet u uw Europese buurman via het grote scherm.

Na 23 april reist #BigArtRide door naar andere Europese steden. Deze reeks evenementen wordt georganiseerd door Europeana, de Nederlandse designstudio DROPSTUFF.nl, het Nederlandse Institituut voor Beeld en Geluid en de Nederlandse ambassades in de betreffende landen. Deze editie in Brussel kan ook rekenen op de steun van ING België. De #BigArtRide tour maakt deel uit van de Europeana280-campagne om de Europeana Art History Collections te lanceren en is onderdeel van het culturele programma van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van Europese Unie.

Meer informatie: surf naar de websites van de organiserende partners of bezoek #BigArtRide op Facebook of/en Twitter.