Bewaren en Ontsluiten van Multimediale data in Vlaanderen (BOM-Vl)

Logo BOM-Vl Bewaren en Ontsluiten van Multimediale data in Vlaanderen
(Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap)

In januari en februari worden in het kader van BOM-Vl twee publieke activiteiten georganiseerd.


Vrijdag 16 januari 2009: Informatiesessie BOM-Vl
Om de huidige status van het BOM-Vl project toe te lichten nodigen BAM, VTi, Muziekcentrum Vlaanderen, Boekentoren en FARO u uit op een informatiesessie over het project BOM-Vl in FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, Priemstraat 51, 1000 Brussel. Op deze sessie zullen een aantal tussentijdse resultaten van het project worden voorgesteld en is ook een demonstratie voorzien van het prototype.
Meer info...

Vrijdag 6 februari 2009: Strategies for Multimedia Archives
Op 6 februari gaat de internationale conferentie Strategies for Multimedia Archives door in Gent (Conferentieruimten De Zebrastraat). Organisaties uit de sectoren cultuur, erfgoed en media staan voor uiteenlopende uitdagingen wanneer ze de stap zetten naar de digitale wereld. Hoe ga je om met financiering? Hoe breng je context aan in een digitaal archief of digitale collectie? Hoe verhoud je je tot de gebruiker? Welke mogelijke vormen van distributie kunnen gevolgd worden? De mogelijke antwoorden op deze vragen zijn uiteenlopend, en worden des te complexer in het licht van groeiende intersectorale samenwerkingsverbanden.
De conferentie Strategies for Multimedia Archives wil een bijdrage leveren tot het internationale discours rond de impact van going digital, door licht te werpen op uiteenlopende manieren om met deze strategische vragen om te gaan. Het brengt daartoe internationale sprekers uit diverse sectoren samen voor lezingen en discussie. Tijdens de voormiddag worden diverse thema's van de conferentie plenair aan bod gebracht. In de namiddag wordt vervolgens binnen vier parallelle sessies dieper ingegaan op één specifieke strategische vraag, waarbij ruim tijd voorzien wordt voor vragen en discussie met het publiek.
Meer info...