2009 EU Prijs voor het Cultureel Erfgoed

Europa Nostra, een pan-Europese federatie van erfgoedorganisaties, kondigt 1 oktober 2008 aan als deadline voor het indienen van kandidaturen voor de Prijs van het Cultureel Erfgoed van de Europese Unie en de Europa Nostra Awards.

Europa Nostra is sinds 2002 aangesteld door de Europese Commissie om de toekenning van de Europese Unie Prijs voor het Cultureel Erfgoed in goede banen te leiden. De prijs bekroont toonaangevende initiatieven in de vele domeinen van het Europese culturele erfgoed. Er zijn medailles en diploma's te verdienen in de categorieën conservatie, onderzoek, de betrokkenheid van individuen en organisaties bij het instandhouden van cultureel erfgoed en educatieve projecten rond cultureel erfgoed.

Het doel van de Europa Nostra Awards is om kwaliteitsvolle conservatiepraktijken te promoten en de uitwisseling van kennis en ervaring in Europa te stimuleren. Zowel individuen als organisaties die bijdragen aan de bescherming en verbetering van het cultureel erfgoed in Europa kunnen in aanmerking komen voor de prijs.

De prijs voor de eerste per categorie bedraagt 10.000 euro. Aansluitend zijn er medailles en diploma’s te verdienen.

Meer informatie over de EU Prijs voor het Cultureel Erfgoed, aanmeldingsformulieren en een overzicht van vroegere laureaten, is te vinden op de website van Europa Nostra.

UNESCO
prize for cultural heritage
Europese Unie