Start Postgraduaat ‘Multimedia & Communicatie. Sociaal en participatief gebruik van nieuwe media’ in september 2012

In september 2012 start de MAD faculty, Campus C-mine in Genk, met de nieuwe reeks modules van het Postgraduaat ‘Multimedia & Communicatie. Sociaal en participatief gebruik van nieuwe media’. Inschrijvingen zijn beperkt.

Buurtbewoners als co-creator van projecten betrekken, games als alternatief leerplatform inzetten, de interne samenwerking in een organisatie versterken … vormen een selectie van doelstellingen waarbij nieuwe media een belangrijke rol kunnen spelen. Nieuwe media stellen ons immers in staat om de relatie en betrokkenheid van diverse doelgroepen bij de werking van de organisatie te versterken. Hoe u echter nieuwe media effectief kan inzetten in uw eigen organisatie is niet altijd even gemakkelijk te bepalen. In dit Postgraduaat verkennen we de (on)mogelijkheden van sociale media (Facebook, Twitter, Web 2.0 …), games (Creative gaming, e-learning ...), participatieve methoden & co-creatie (bv. rollenspellen, mapping, prototyping …). Ter ondersteuning van de ontwikkeling en implementatie van de nieuwe media projecten is er aandacht voor change- en projectmanagement.

Gedurende een academiejaar wordt u via zes verschillende modules intensief begeleid om nieuwe media effectief te benutten in de eigen organisatie. Startend met een analyse van de eigen organisatie ontwikkel en implementeren deelnemers een individueel project. Naast kennis en verdieping in nieuwe media staat tijdens het Postgraduaat kritische reflectie centraal. Tools voor co-creatie, de vergroting van (intern) draagvlak, het stimuleren van de creativiteit,  betrokkenheid en samenwerking, worden aangereikt.

Het Postgraduaat is praktijkgericht; de aangereikte theorie wordt direct gekoppeld en ingezet in de eigen organisatie. Tijdens het Postgraduaat ontwikkelen en realiseren deelnemers een individueel project onder de begeleiding van nieuwe media-experts, ontwerpers en kunstenaars zoals Rob van Kranenburg, Evi Swinnen, Jef Staes, Stefan Kolgen en Bart Lodewijks.

Praktisch

  • Opleidingsduur: september 2012 – juni 2013, 20 studiepunten
  • Contactmoment: tweewekelijks op dinsdag (13u – 20u), behalve in schoolvakanties
  • Kostprijs: 1.350 euro voor alle modules (excl. follow-up seminaries), opleidingscheques worden aanvaard
  • Voorkennis: geen technologische voorkennis vereist
  • Inschrijving: het aantal deelnemers is beperkt tot 15 door de interactieve opleidingsaanpak
  • Locatie: MAD faculty, Campus C-Mine, C-Mine 5, Genk
  • Meer info: Website opleiding,  laura.braspenning@khlim.be (coördinator) of kom langs op onze infodag op zaterdag 8 september van 10.00 - 13.00 uur.