Op ontdekking met de ErfgoedApp

Collegagroep digitale participatie in Museum Hof van Busleyden Mechelen, maart 2019 (c) FARO

Informatie aanbieden bij erfgoed was nog nooit zo eenvoudig. De ErfgoedApp maakt het voor meer dan 1.750 musea en erfgoedorganisaties in Vlaanderen en Brussel mogelijk om via de modernste technologie multimediale informatie aan te bieden aan bezoekers. Dat ondervonden ook deze organisaties die dit voorjaar hun nieuwe initiatief toevoegden aan de ErfgoedApp. 

Sportimonium 1981

Sportimonium ErfgoedApp

De collectie van het Sportimonium gaat terug tot de periode waarin de eerste Belgische sportclubs ontstonden. Sinds februari kunt u de collectie ook digitaal ontdekken met de ErfgoedApp.

De Blik Van Bruegel: reconstructie van het landschap

De Blik Van Bruegel: reconstructie van het landschap

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude stierf. De wereldberoemde schilder woonde in Brussel en kwam naar het Pajottenland om te schilderen en inspiratie op te doen. Dat viert Dilbeek met een openluchttentoonstelling met interventies van internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. De ErfgoedApp verrijkt de presentaties.

MOT & GO: de doe-het-zelfzaak voor aandrijving en overbrenging

MOT & GO

Welkom in een interactieve tentoonstelling waar u proefondervindelijk meer te weten komt over natuurlijke aandrijving en mechanische overbrenging. Met behulp van smartphone of tablet kunt u opdrachten en oplossingen scannen. Een ongeziene opstelling waardoor u techniek op een heel andere manier beleeft. Gaat u een kijkje nemen?
 

Sint-Baafsadbij Gent

Sint-Baafskathedraal Gent

Kruip eens in de huid van een echte middeleeuwse monnik! Studenten geschiedenis aan de UGent gingen aan de slag met de ErfgoedApp in de Sint-Baafsabdij tijdens hun projectweek Verleden Week. Zelf ontdekken? De tour blijft online tot eind april 2019.

Bokrijk Bruegelparcours

Bruegelparcours ErfgoedApp Bokrijk

Op initiatief van Toerisme Vlaanderen wordt Bruegel dit jaar herdacht in Bokrijk met een internationale Bruegelexpo. Waan u midden in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek op verrassende wijze hoe actueel zijn werk nu nog steeds is! Via een inspirerend parcours, een interactieve game of theatervoorstelling in de zomer bekijkt u het leven door een Bruegelbril.

De verhalen van een taxidermist

Taxidermist ErfgoedApp

Ontdek de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstellingen van taxidermist Miel Janssens met behulp van de ErfgoedApp. Doorheen de gebouwen zijn er enkele punten waar u via de app verhalen kunt beluisteren over de herkomst van verschillende collectiestukken.

Heuvelland uitgepakt!

Heuvelland ErfgoedApp

Heeft u nog fijne jeugdkampherinneringen aan Westouter? Tijd om dit gezellige dorp met zijn natuurgebieden, wijndomeinen en unieke vergezichten te herontdekken. Toerisme Heuvelland ontwikkelde in de ErfgoedApp een reeks wandellussen rond Westouter en de Kemmelberg.

Velodroom Schorre

Velodroom Schorre ErfgoedApp

Ontdek het verhaal achter het wielertruitje, anekdotes over de renner en zijn of haar mooiste overwinningen. Fietsbelevingspunt De Velodroom in De Schorre Provinciaal Recreatiedomein verwelkomt recreatieve, sportieve én vakantiefietsers sinds kort met de ErfgoedApp. Start in het museum en trek er nadien op uit.

 

Als eerste op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen aan de ErfgoedApp? Volg ons dan op FacebookTwitter en Instagram. Of meld u via deze pagina aan voor onze vierjaarlijkse nieuwsbrief.

Foto's:

  • Foto cover: Collegagroep digitale participatie in Museum Hof van Busleyden Mechelen, maart 2019 (c) FARO
  • Foto Sportimonium: Instagamaccount Sportimonium (c) Sportimonium
  • Foto tours: ErfgoedApp
Michelle Van Meerhaeghe