Museomixers, zet jullie schrap

Kleurrijke trappen

Eén stad, drie musea, 72 uren, zeven speelvelden en 100 professionals en amateurs vanuit elke sector: dat is in een notendop Museomix 2018. De vierde editie vindt plaats op 9, 10 en 11 november in Mons.

Na drie geslaagde edities, in Mariemont en Gent (2015), Antwerpen (2016) en Brussel (2017), land MuseomixBE in Mons. De culturele marathon vindt plaats op 9, 10 en 11 november in het hart van de museale poule van de stad: het BAM, de artotheek en het museum van Doudou.

People Make Museum

Museomix daagt iedereen – amateurs en professionelen – uit om de band van het museum met zijn publiek opnieuw uit te vinden. De museomixers krijgen de kans om een frisse wind te doen waaien door de musea. Voor Museomix is het museum een open vrijplaats die meegroeit met zijn gebruikers. Het is een laboratorium, een plaats voor dialoog, waar museumprofessionals, -bezoekers en techneuten hun ervaring, kennis en creativiteit kunnen delen.

Van 9 tot 11 november nemen de deelnemers van de marathon de tentoonstellingsruimten van de musea in om de collectie en scenografie op te frissen en op te tillen tot een hoger niveau. In multidisciplinaire teams (coders, grafici, handige Harry’s, communicatie experts …) ontwikkelen de museomixers prototypes die het museum leuker, levendiger en toegankelijker maken.

Doe mee!

Daarvoor is Museomix op zoek naar mensen als u, cultuurliefhebber of -professional. U brengt uw creativiteit en laptop mee, Museomix zorgt voor AR, VR, arduino’s ... Samen met een team culturele enthousiastelingen bouwt u aan een prototype dat een bezoek aan de musea in Bergen verrijkt voor de bezoekers. Wat dat juist inhoudt, dat kiezen jullie volledig zelf!

Meer informatie vindt u op de website van MuseomixBE. U bent niet zeker of u in aanmerking komt of heeft toch nog vragen bij het project? Aarzel niet en stuur volledig vrijblijvend een mailtje naar info@museomix.be.

Inschrijven kan via deze link.

Foto: CC0

Faro