175 jaar Gentse Feesten digitaal

Gentse Feesten

De kans is reëel dat u tussen 13 en 22 juli een van de 1,3 miljoen bezoekers van de Gentse Feesten zal zijn. Aan de torenhoge verjaardagstaart op de officiële affiche zal u dan kunnen merken dat de fieste dit jaar met 175 kaarsjes een jubileumeditie viert.

Een jaar geleden sloegen Stad Gent, Liberaal Archief/Liberas en Huis van Alijn de handen in elkaar voor een project over de geschiedenis van de Gentse Feesten. Dit resulteerde in het boek 175 jaar Gentse Feesten en een expo die loopt van 9 juni tot 2 september in het Huis van Alijn.

Omdat een grote hoeveelheid materiaal, dat door de onderzoekers van Liberaal Archief/Liberas in tal van archieven en privéverzamelingen werd opgedolven niet kon worden verwerkt in het boek en de expo, werd een digitale tentoonstelling opgezet. Dankzij tientallen foto’s en een tijdslijn krijgt u er een beeld van het verleden van de Gentse Feesten.

Voor deze web-tentoonstelling kon het Liberaal Archief/Liberas terugvallen op eigen experten die de beeldcollectie verwerkten met SmugMug en een tijdlijn bouwden met Tiki-Toki. Enkel voor de landingspagina en een paar extra visuals werd beroep gedaan op een extern grafisch bureau.

Foto: collectie Huis van Alijn

Bart De Nil