Zondag is het Erfgoeddag met als thema Grenzeloos

Vanwaar de titel Grenzeloos? In 2014 is het precies 50 jaar geleden dat België met Marokko en Turkije akkoorden sloot over de arbeidsmigratie. Op Erfgoeddag staat deze herdenking centraal. Maar ook de Vlaming zelf heeft een migratiegeschiedenis. Erfgoeddag is dé gelegenheid om deze gemeenschappen en hun migratieverleden op een andere manier te leren kennen.

Ook de cultureel-erfgoedorganisaties verleggen op Erfgoeddag hun grenzen. Vragen als ‘Waarom krijg je sommige objecten wel en andere niet te zien tijdens je bezoek aan een museum?’ en ‘In welke mate mag je meekijken achter de schermen in een archief of erfgoedbibliotheek?’ worden op Erfgoeddag beantwoord.

Erfgoeddag zoomt met het thema Grenzeloos ook in op de geschiedenis van het toerisme, het circus- en kermiserfgoed, de evolutie in de cartografie en de vele spannende smokkel- en douaneverhalen. Met meer dan 700 activiteiten biedt deze Erfgoeddag weer voor ieder wat wils.

Heb je er zin in?
Neem als de bliksem een kijkje op www.erfgoeddag.be en stippel je programma uit. Neem je je smartphone mee? Tag dan je foto's met #erfgoeddag. Ga je met een gewoon fototoestel op stap? Deze foto's kan je mailen naar info@erfgoeddag.be. Wie weet vind je ze binnenkort op onze website en andere communicatiekanalen.

We wensen je alvast een aangename, leerrijke en fantastische Erfgoeddag toe!

Vrije tags
Grenzeloos