YOUCA Youth for Change and Action, ook bij FARO

Vandaag verwelkomen we bij FARO Blandine, een gemotiveerde studente uit Sint-Pieters-Woluwe die een dag lang bij ons komt werken in het kader van de YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag.

Wat is YOUCA?

YOUCA stimuleert al een tiental jaar jongeren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse jongeren uit de derde graad middelbaar onderwijs zullen vandaag een job voor één dag uitvoeren in een bedrijf of organisatie, bij de overheid of een particulier. Door jongeren actief iets te laten doen ambieert YOUCA hen te motiveren de stap tot maatschappelijk leiderschap te zetten.

Omdat we als cultuurorganisatie zo’n jongerenengagement graag mee aanmoedigen en ondersteunen, nam FARO al verschillende keren deel aan dit initiatief. Werkgevers geven de jongeren een symbolisch loon van 50 euro, een bedrag dat nadien geschonken wordt aan een goed doel. Dit jaar bevindt het grootste ondersteuningsproject zich in El Salvador waar Trias jongeren hoop geeft op een mooie toekomst door hen te verenigen, vormingen te geven, ondernemersspirit te stimuleren en hun zelfvertrouwen op te krikken. Door jongeren op te leiden tot leiders en ondernemers van de toekomst, zorgt Trias ervoor dat er een aantrekkelijk alternatief is voor migratie en bendes.

Blandine als medewerker Erfgoeddag bij FARO

Blandine zal ons vandaag als digitale communicatie-experte voor één dag, advies geven over hoe we als Erfgoeddag op een aantrekkelijke manier kunnen communiceren naar jongeren. In de voormiddag werkt ze aan een aantal blogposts en na de middag herlanceren we samen het Erfgoeddag Instagramaccount.

Je kan haar hier volgen op de website, of hier op Instagram!