Workshop verhalen vertellen

Een gids in actie, Herentals, Erfgoeddag 2013 - Stop de tijd!
Boeiende, spannende en ontroerende verhalen uit het verleden verdienen het om te worden doorgegeven. Maar hoe vertel je ze het best? Hoe neem je een publiek mee in het verhaal en zorg je ervoor dat het blijft hangen?
 
FARO nodigt verteller Fred Versonnen uit om ons de eerste kneepjes van het vak bij te brengen. Hij zal ons aan het werk zetten met concrete verteloefeningen over bijvoorbeeld het omzetten van een verhaal in beelden, het opbouwen van een spanningsboog en het opzetten van linken met het publiek. Wil je meer weten over hoe je emoties en zintuigelijkheid kunt inzetten om je verhaal te verstekken? En wat met het gebruik van stilte? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. 
 
Het uitgangspunt van deze workshop is de basis van het verhalen vertellen, zonder attributen, geprojecteerde beelden of geluidseffecten. Enkel het gesproken woord dus, maar met voldoende inspiratie om er nadien mee aan de slag te gaan tijdens rondleidingen, vormingsmomenten of educatieve workshops. Smeer alvast je stembanden voor een bijzonder actieve en inspirerende workshop.
 
Praktische informatie: 
  • Wanneer: 15 oktober 2013, van 10u tot 16u. (Uiterste inschrijfdatum: 10 oktober 2013)
  • Waar: FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
  • Prijs: 40 euro
  • Maximum aantal deelnemers: 15
  • Doelgroep: Educatief medewerkers, vormingsmedewerkers, publieksmedewerkers, gidsen, lesgevers. Kortom: iedereen die graag beter wil leren vertellen voor een groep.
 
Inschrijven kan via de website van FARO. Voor meer informatie kan je terecht bij Jacqueline van Leeuwen.
 
Afbeelding: Een gids in actie, Herentals, Erfgoeddag 2013 - Stop de tijd!
 
 
Vrije tags
verhalen
vertellen