Vlamigrant. Over migratie van Vlamingen vroeger en nu

cover van het boek Vlamigrant. Over migratie van Vlamingen vroeger en nu
Naar aanleiding van Erfgoeddag 2014 geeft Davidsfonds Uitgeverij een nieuw boek uit van auteurs Janine Meijer en Tom Van Mieghem met als titel 'Vlamigrant. Over migratie van Vlamingen vroeger en nu'.

 
Migratie is een actueel thema, maar ook een fenomeen van alle tijden. Het komt voor in alle landen en bij alle volkeren. Maar denkt de Vlaming ook aan zichzelf als we het over migranten hebben?
 
Volgens een volkswijsheid zijn Vlamingen honkvast en hebben ze een baksteen in de maag. Toch zijn er de voorbije eeuwen heel wat mensen uit onze contreien weggetrokken: op zoek naar veiliger oorden, een beter leven of nieuwe horizonten. De vlamigranten.
 
Deelnemers aan Erfgoeddag kunnen dit boek bestellen bij Davidsfonds Uitgeverij tegen 40% korting op de winkelprijs, op voorwaarde dat je minstens tien exemplaren bestelt. Je kan de boeken dan in de aanloop naar (of tijdens) Erfgoeddag aan de man brengen. Het saldo (de 40% korting dus) is voor jou.
 
Meer informatie en bestellen kan via verkoop@davidsfonds.be of 016 31 06 20. Vermeld in je e-mail duidelijk dat het gaat om de actie rond Erfgoeddag 2014 en geef zeker ook de lever- en facturatiegegevens door. 
 
 
Vrije tags
migratie
Davidsfonds
vlamigrant