Villa Lisa. Foto-expo Lisa Carletta

(c) Foto Lisa Carletta
De dochters van familie Muyshondt voor Villa Les Zéphyrs - historischehuizen.be

Lisa Carletta is een jonge fotografe uit Brussel. In haar foto’s creëert ze personages die ze minutieus zelf in scène zet en tot leven brengt. Zo verzint ze een eigen universum, met een maximum aan accessoires.
Ze vindt dikwijls inspiratie in helden die nog een beetje kinds durven zijn, of ze duikt in een nostalgische droomtrip, soms met een donker kantje of met grappig slechte smaak.

In 2008 kreeg ze voor de serie ‘Lost Doll’ een derde prijs in de wedstrijd Weekend Photo Award. Ze was halve finaliste in de Hasselblad Master Competitie 2010, in de catégorie Up and Coming Talent.
Voor haar werk zoekt ze ‘locaties met een ziel, met een eigen, specifieke ‘andere’ sfeer’ en die vond ze in Villa Les Zéphyrs. De villa in Westende was een vakantiewoning van een welgestelde Gentse doktersfamilie in de jaren dertig. Van deze authentieke setting, het verzonken marmeren bad, de kelderkeuken voor het personeel, de eetkamer en fumoir mét originele interieurstukken van topontwerper Henry van de Velde, maakt Lisa Carletta dankbaar gebruik om haar dromerige visioenen tot leven te brengen.

Praktische info
Waar: Villa les Zéphyrs, Henri Jasparlaan 173, Westende
Wanneer : 30 juni tot 31 augustus 2012 – 9 tot 18 uur (gesloten op maandag)
Toegang: 2 euro; 1 euro voor kinderen tot 12 jaar, 65+ en groepen vanaf 10 personen
 
Meer informatie over Villa les Zéphyrs vind je op de website van Kusthistories of via de website Historische Huizen.

 

Foto's zijn misschien wel het middel bij uitstek om een blik te werpen op ons 'recent' verleden. Laat het publiek op Erfgoeddag terugblikken of organiseer bijvoorbeeld een workshop waarbij jongeren door een druk op de knop bepalen welk beeld of moment ze willen vastleggen. Waar willen ze even de tijd stoppen en waarom willen ze net dat beeld of moment voor de toekomst bewaren? Het levert ongetwijfeld een interessante discussie op.

 

Afbeelding 1: © Foto Lisa Carletta
Afbeelding 2: De 3 dochters van de familie Muyshondt voor Villa Les Zéphyrs © www.historischehuizen.be

Met dank aan David Stuyck, Dienst Museum en Erfgoed Middelkerke.

 

Vrije tags
fotografie