Verkiezingen in Herne: doe mee met de erfgoedcoalitie!

Op Erfgoeddag laat het erfgoeddepot van Herne voor de allereerste keer zijn prille schatten zien. Je kan ze niet alleen bewonderen, maar krijgt ook de kans om mee te kiezen waarover de eerste uitgebreide expo zal gaan. Je kan zelf ook foto’s, objecten of documenten meebrengen die verband houden met de geschiedenis van Herne. Ofwel scant het team dit in zodat het digitaal veilig bewaard wordt, ofwel geven ze het een plaatsje in het depot.

Waarom een erfgoedcoalitie?

De combinatie van het algemene thema ‘Kiezen’ en de steeds weerkerende dilemma’s in het gloednieuwe erfgoeddepot resulteerden voor vzw HERinNEring en Gemeente Herne al snel in de keuze om te werken rond tegengestelden. Bewaren of niet? Bijhouden of containerpark? Waardevol of kitsch?

In een verkiezingsjaar past dit thema perfect binnen de gemeentelijke erfgoedwerking. In hun lokale erfgoeddepotwerking staan vzw HERinNEring en Gemeente Herne voor een groot aantal keuzes met betrekking tot het al dan niet bewaren van objecten, digitaal of fysiek, in het depot of bij gekende bewaarders. Help jij hen mee in het maken van de juiste keuzes?

Een hart voor erfgoed

Ten slotte geeft Tineke Moonens, cultuurbeleidscoördinator in Herne, graag nog mee dat het heel belangrijk is om allemaal samen elk een klein beetje mee te werken aan wat ons collectief erfgoed is. Dat kost elk van ons weinig inspanning, tijd of geld maar vraagt wel om net dat tikkeltje extra aandacht. Met respect voor het verleden en zorg voor de toekomst raken we al een heel eind!

---

Zin gekregen om op Erfgoeddag zelf mee objecten uit te kiezen? Voeg deze tentoonstelling dan toe aan jouw Erfgoeddag-programma! In heuse stemhokjes kunnen kinderen ook stemmen op wat zij willen bewaren voor later. Meer daarover leest u hier.