Tweede Kwaliteitscomité in zicht

Om het met de gevleugelde woorden van Julius Caesar te zeggen: Alea iacta est, de teerling is geworpen. Op 11 december vorig jaar hebben we de inschrijvingsperiode van Erfgoeddag 2012 afgesloten. Op donderdag 15 december vond de eerste ronde van het Kwaliteitscomité plaats. Het is een eerste sleutelmoment in de procedure om deel te nemen. Nu is de revisorperiode ten einde. Tijd voor de tweede ronde van het Kwaliteitscomité dus, dat vindt plaats op donderdag 26 januari.


Zoals we in voorgaande nieuwsbrieven hebben gecommuniceerd, heeft dit orgaan een dubbele functie. Enerzijds werden activiteiten opgespoord die ofwel onvoldoende beantwoorden aan de Algemene voorwaarden van Erfgoeddag, ofwel onduidelijk geformuleerd zijn. De eerste  ronde van het Kwaliteitscomité dient dus om deze voorstellen in kaart te brengen, en daarop te reageren.

Indien je vanaf vrijdag een mailtje van de coördinatiecel Erfgoeddag ontvangt, betekent dat geenszins het einde van de wereld. De eerste ronde van het Kwaliteitscomité is bedoeld om onduidelijkheden uit de weg te ruimen. Als er in je gemeente, stad of regio een lokale coördinator is, kun je bij hem of haar terecht voor raad. In die mail staat ook omschreven waar precies het schoentje knelt. Indien je hierbij vragen hebt, kun je ons uiteraard telefonisch of per e-mail bereiken. De lokale coördinator kan jouw voorstel(len) tussen 21 december 2011 en met 23 januari 2012 nog bijsturen, via de revisorsite van Erfgoeddag. Als er in je gemeente, stad of regio geen lokale coördinator actief is, kun je best rechtstreeks met de coördinatiecel Erfgoeddag overleggen. Kijk in het lijstje onder 'Lokale coördinatoren' bij 'Procedure' om uit te zoeken of er een lokale coördinator is waarop je beroep kunt doen.

Als je geen mail hebt ontvangen, hoef je niets te doen. Geen nieuws, is goed nieuws in deze.

De tweede ronde van het Kwaliteitscomité, dat plaatsvindt op 26 januari, beslist definitief over de opname van de voorstellen in het programma van de volgende editie van Erfgoeddag. Meer info over de rol en het opzet van het Kwaliteitscomité of de Algemene voorwaarden vind je op deze website (zie ‘procedure’). Het is overigens ook tijdens deze tweede (en laatste) ronde van het Kwaliteitscomité dat de ‘Speciale vermeldingen’ worden toegekend. Organisaties die zo’n vermelding in de wacht slepen, worden hiervan snel verwittigd.

Afbeelding:
Symbool van een douanier

Vrije tags
gender
Eerste Wereldoorlog
Helden
Tweede Wereldoorlog
antiheld
Erfgoeddag 2012
heldenmoed