Traject ‘Kiespijn’ van start

Kiespijn? Dat is de naam voor een artistiek erfgoedtraject geïnitieerd door MUS-E Belgium en FARO in samenwerking met zes erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel. Het traject doet jongeren kiezen én nadenken over erfgoed uit hun streek. Ook samen op een creatieve manier bezig aan de slag gaan, is erg belangrijk tijdens het proces.

Jongeren en kunstenaars werken tien weken rond het thema 'Kiezen' in hun regio. Jongeren uit Poperinge, Kortrijk, Bilzen, Zelzate, De Haan en Brussel storten zich in een artistiek avontuur samen met een kunstenaar. Enthousiaste kunstenaars van dienst zijn: Emilie Lauwers, Nikolas Lestaeghe, Boumediene Belbachir, Thomas Jacques, Raisa Vandamme en Lara Breine zijn de boeiende mensen die het traject begeleiden.

In Poperinge gaan de jongeren van 5 en 6 Mode Realisatie Verkoop van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut de komende weken samen met beeldend kunstenaar Lara Jakoba Breine aan de slag met het thema ‘Kies voor erfgoed’.

Hou onze website en de Facebookgroep Kiespijn in de gaten voor updates omtrent de verschillende projecten binnen het traject Kiespijn.