TAKE CARE!

Het project ‘take care’ is een participatieproject van MUS-E Belgium en FARO. Take care is gericht op 17-jarigen en vertaalt het persoonlijke erfgoed van mensen, verbonden aan een regio en dit in een creatie. Dit traject bestaat uit een traject van zo'n 20 contact uren tussen de kunstenaar, de leerlingen van het secundaire onderwijs en hun leerkracht.
 
Het traject wordt opgezet naar aanleiding van Erfgoeddag 2017, op zondag 23 april met als thema 'Zorg'. Die dag vindt er ook een presentatiemoment plaats. De erfgoedcellen die verspreid zijn in Vlaanderen en Brussel kennen hun werkingsgebied als geen ander en brengen daarom scholen en erfgoedorganisaties op een opbouwende manier samen. Zo wordt cultureel erfgoed op een artistieke wijze in een traject gegoten, een co-creatie opgezet door een MUS-E kunstenaar.
 
Hoe persoonlijker hoe beter!
Met dit project wordt het persoonlijke erfgoed van de mensen waarmee de jongeren in contact komen op een creatieve manier in de kijker gezet. Jongeren krijgen de kans om zich te verdiepen in het leven van iemand anders en persoonlijke belevingen te verbinden met herkenbare elementen uit zijn of haar eigen leven. 
 
En in welke regio’s?
De projecten zijn divers en worden uitgerold in Blankenberge, Oostende, Roeselare, Sint-Truiden, Brussel, Geel en Ieper. Welke scholen, kunstenaars, zorginstellingen en erfgoedpartners betrokken zijn, vertellen we je graag in het nieuwe jaar. Houd deze blog dus zeker in de gaten!
 
Het thema 'Zorg' biedt heel wat kansen. Het project 'Take Care' maakt duidelijk dat zorg over generaties heen perfect kan. Ook duidt het project op de leerkansen die jong en oud voor elkaar te bieden hebben. Benieuwd naar de resultaten? Surf dan midden maart naar www.erfgoeddag.be en bekijk de concrete activiteiten.

Foto: © Erfgoed Haspengouw waar ze samen met kunstenaar Jee Kast alvast nadenken over 175 jaar psychische zorg in Sint-Truiden.
 
Vrije tags
erfgoeddag
participatieproject
MUS-E belgium
17-jarigen