Het land van duizend heuvels

Cover Duizend heuvels

Rwanda is zo groot als België, heeft evenveel inwoners maar telt een veel jongere bevolking. Mensen dragen er heerlijk ouderwetse voornamen als Fiston of Jean-Baptiste, maar ook moderne namen als Hope en Peace.

In 1994 was er de genocide op de Tutsi’s en de gematigde Hutu’s. In 100 dagen tijd werden toen 800.000 mensen vermoord. Moeizaam tracht het land zich te herstellen.

In drie sessies nemen auteur Koen Peeters, antropoloog Lode Van Pee en BRS-medewerker Kurt Moors je mee naar het land van duizend heuvels. De drie sprekers zijn vrienden en delen een passie voor Rwanda en microfinanciering als oplossing voor armoede.

Het wordt een bijzondere ervaring voor literatuurliefhebbers, wereldreizigers én mensen die wakker liggen van het Zuiden.

Erfgoeddag 2014 is een mooie gelegenheid voor FARO en Davidsfonds Academie om de handen in elkaar te slaan. Het resultaat? Een reeks boeiende cursussen! Elke cursus heeft een duidelijk link met het thema Grenzeloos van de komende Erfgoeddag en heeft je meer achtergrondinformatie, duiding en toelichting bij een bepaald thema. Een van deze cursussen is Het land van duizend heuvels - Kennismaking met Rwanda.

Praktische informatie:
Wanneer en waar? Woensdag 19 en 26 maart van 14 tot 16 uur in Leuven, Provinciehuis (Provincieplein 1, vlakbij het station)
Prijs? € 42 (Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart) of  € 48 (Cursus (inbegrepen: koffie en syllabus)  (met Davidsfonds Cultuurkaart)
Hoe inschrijven? Via de website van Davidsfonds Academie.
Meer weten? Telefoneer naar 016/234.114 (Jef Scheire) of 016/310.670 (Davidsfonds Academie) Code: TN-14A-TG
Organisatie? In samenwerking met FARO - Erfgoeddag 2014 'Grenzeloos' (zondag 27 april 2014)

Foto: cover van het boek 'Duizend heuvels' (Koen Peeters)

Vrije tags
Grenzeloos
Rwanda
Koen Peeters