Het Erfgoeddagprogramma is vanaf nu online raadpleegbaar

campangebeeld Erfgoeddag 2015
Op zondag 26 april is het zover. Dan zwaaien meer dan 450 erfgoedinstellingen en verenigingen hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten en dit allemaal rond het thema ‘ERF!’. Het volledige programma vindt u terug op www.erfgoeddag.be. Nieuw dit jaar is de functie 'Mijn programma', waarmee u een gepersonaliseerd programma kunt samenstellen.
 
 
Ook u bent erfgenaam!
 
ERF! duidt op de manier waarop erfgoedinstellingen omgaan met erfenissen,  schenkingen en ons erfgoed tout court. Het betekent ook dat iedereen erfgenaam is want ontvangen en doorgeven doen we over generaties heen. Doorgeven en koesteren gebeurt op uiteenlopende manieren en gelukkig is dit voor veel instellingen hun voornaamste taak. 
 
Met dit thema verschijnen voor het eerst ook notarissen in het programma. Her en der geven notarissen op Erfgoeddag een lezing over het erfrecht, wat een testament allemaal inhoudt en vooral welke plaats cultureel erfgoed hierin kan innemen. Daarnaast grijpen heel wat erfgoedinstellingen de kans om de vele schenkingen die hun collectie mee vorm geven in de kijker te plaatsen. Stuk voor stuk unieke verhalen die uitzonderlijk op Erfgoeddag worden verteld. 
 
 
Het programma
 
Benieuwd naar wat er allemaal op Erfgoeddag te beleven valt? Surf naar www.erfgoeddag.be en maak gebruik van de verschillende zoekmethoden. Nieuw aan de website is de functie 'Mijn programma'. Hiemee kunt u de activiteiten selecteren die u interesseren en met een druk op de knop 'print mijn programma' heeft u in geen tijd een gepersonaliseerd programma in de hand. 
 
 
Erfgoed’ + ‘goed doel’ = erfgoeddoel
 
Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek, enz. – kost heel veel geld. Bovendien zijn deze investeringen niet altijd even zichtbaar. Vandaar dat naar aanleiding van deze Erfgoeddag FARO het voortouw heeft genomen om een aantal (20-tal) musea, archieven en erfgoedbibliotheken te verenigen onder het motto ‘Steun eens een erfgoeddoel’. De campagne is opgebouwd rond het neologisme ‘erfgoeddoel’ en wil de in erfgoed geïnteresseerde burger uitnodigen om zijn of haar goede doel te vinden, en zich er – op de een of andere manier – mee te verbinden. Die relatie start op erfgoeddoel.be. Surf naar www.erfgoeddoel.be, bekijk de trailer van de campagne en ontdek welke erfgoedinstellingen deelnemen.
 
 

 

Vrije tags
erfgoeddag
Erf
programma
brochure
erfgoeddoel