Het Erfgoeddagprogramma in teken van Rituelen staat online

Campagnebeeld Erfgoeddag 2016
Op zondag 24 april is het zover. Dan zwaaien meer dan 529 erfgoedinstellingen en verenigingen hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 700 gratis activiteiten rond het thema Rituelen.

Het volledige programma vindt u op www.erfgoeddag.be. Nieuw dit jaar is dat u het programma kan bekijken dankzij de gratis Erfgoedapp die u kan downloaden via www.erfgoedapp.be.
 
Rituelen zijn van alle tijden en overal ter wereld duiken ze op. Iedereen kent ze ook en koestert er wel een paar, hoogstpersoonlijke of publieke. Ons leven zit boordevol met kleine en grote rituelen en handelingen die we van onze (voor)ouders hebben geleerd.
 
Het programma
Benieuwd naar wat er allemaal op Erfgoeddag te beleven valt? Surf dan naar www.erfgoeddag.be en snuister door het programma door een activiteit op de kaart te zoeken of een trefwoord in te tikken. 

De Erfgoedapp en Erfgoeddag vormen twee handen op een buik! Door de gratis Erfgoedapp te downloaden kan u op een zeer eenvoudige manier het Erfgoeddagprogramma raadplegen. Of wilt u een programma op maat samenstellen? Dat doet u dankzij de functie Mijn programma. Hiermee kunt u de activiteiten selecteren die u interesseren en met een druk op de knop 'print mijn programma' heeft u in geen tijd een gepersonaliseerd programma in de hand. 
 
Kwetsbare groepen en erfgoedorganisaties
In het kader van het Erfgoeddagthema Rituelen lanceerden FARO en Cera in november 2015 een oproep naar kwetsbare groepen en erfgoedorganisaties om elkaar beter te leren kennen. Een professionele jury selecteerde twaalf laureaten waarvan zeven organisaties een activiteit organiseren tijdens Erfgoeddag. Een overzicht vindt u op de website onder activiteiten in de kijker.
 
Fotowedstrijd #mijnritueel #erfgoeddag
Welk ritueel heeft een speciale betekenis voor u? Van welk ritueel vindt u het jammer dat het is verdwenen? Breng zelf het ritueel in beeld - u mag zelf ook op de foto staan - en win een verwenpakket van RITUALS. Hoe doet u dit precies?
1. Maak een foto van een ritueel waaraan u veel waarde hecht en schrijf er kort bij waarom. U mag zelf ook op de foto staan
2. Post de foto tot en met zondag 17 april op de Facebookpagina van Erfgoeddag of via Instagram met #mijnritueel en #erfgoeddag
3. Fotografen Lieve Blancquaert en Artur Eranosian vormen de jury en maken de winnaars bekend tijdens Erfgoeddag
 
Erfgoed’ + ‘goed doel’ = Erfgoeddoel 
Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek… is duur en steun is dus welkom. De Erfgoeddoel campagne wil de in erfgoed geïnteresseerde burger uitnodigen om zijn of haar goede doel te vinden, en zich er mee te verbinden. Surf naar www.erfgoeddoel.be, bekijk het promotiefilmpje en ontdek welke erfgoedinstellingen deelnemen.

Campagnebeeld Erfgoeddag en Erfgoeddoel: © Shortcut
 
 
Vrije tags
erfgoeddag
rituelen
programma
online