Get Started! Aan de slag met sociale media

In 2012 slaan verschillende Vlaamse (erfgoed)organisaties de handen in elkaar om een gezamenlijk vormingsaanbod op maat aan te bieden. Dit vormingsaanbod is in de eerste plaats gericht op lokale organisatoren van erfgoedactiviteiten in het kader van Erfgoeddag, Open Monumentendag, De Nacht van de Geschiedenis… In februari nemen we met de eerste reeks werklaatsen 'sociale media' onder de loep.

Het vormingsaanbod zal voornamelijk focussen op de praktische organisatie, uitwerking en promotie van activiteiten en evenementen. Hoe zetten we een goede tentoonstelling op? Hoe communiceren we met pers en publiek? Hoe maken we een leuk filmpje? Het komt allemaal aan bod.

Een eerste vormingsreeks is gewijd aan sociale media. In februari-maart 2012 organiseren we in elke provincie een praktische workshop rond het gebruik van sociale media. Ben je benieuwd hoe je je erfgoedactiviteit extra kan promoten via een blog, Facebook of Twitter, maar heb je nog wat hulp nodig om je eerste stapjes te zetten? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou!

Na een korte inleiding ga je meteen zelf aan de slag op de computer. Je leert hoe je een eenvoudige blog aanmaakt, en publiceert er een aankondiging van je eigen erfgoedactiviteit. Daarna nemen we een kijkje op Facebook: je maakt een aantrekkelijke ‘fan-pagina’ voor je vereniging, koppelt deze aan je activiteit en promoot deze bij (oude en nieuwe) vrienden. Als afsluiter krijg je nog een korte kennismaking met de wondere wereld van Twitter.

De workshop is bedoeld voor beginners, maar een klein beetje ervaring met het gebruik van een computer en Internet wordt wel verwacht. Van de deelnemers wordt ook verwacht dat ze een aankondiging van een activiteit en enkele digitale foto’s meebrengen naar de workshop (bijvoorbeeld op een USB-stick).


Spreker: Tijl Vereenooghe (Heemkunde Vlaanderen)

Locaties en data:

• Roeselare, di 28/02/2012
Praktijkcentrum PCLT, Zuidstraat 25, 8800 Roeselare

• Gent, di 06/03/2012
Visitatie Mariakerke, Zandloperstraat 8, 9030 Mariakerke (Gent)

• Puurs, di 13/03/2012
CC De Kollebloem, Kloosterhof 1,2870 Puurs

• Pepingen, woe 21/03/2012
Bibliotheek Pepingen, Trapstraat 4, 1674 Bellingen (Pepingen), i.s.m. Arch’educ

• Tongeren, di 27/03/2012
Syntra, Overhaemlaan 11, 3700 Tongeren


Tijdstip: 19.00 tot 22.00 uur

Inschrijven:
Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op www.heemkunde-vlaanderen.be. Voor meer informatie kan je terecht bij Tijl Vereenooghe op  tijl [dot] vereenooghe [at] heemkunde-vlaanderen [dot] be of 015/20.51.74.

Pas op: de plaatsen zijn beperkt!

Vrije tags
erfgoedzorg
Helden