Ga digitaal met je (erfgoed)verhaal!

het project van de Sint-Martinusbasiliek in Halle
Samen met Heemkunde Vlaanderen, Herita, Stichting Open Kerken en Familiekunde Vlaanderen organiseert FARO laagdrempelige avondcursussen die deelnemers aan evenementen als Erfgoeddag, Open Monumentendag en Open Kerkenweekend helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van die erfgoedevenementen. Vanaf dit jaar krijgt dit gezamelijk vormingsaanbod de naam Erfgoed in de Praktijk. De eerste volgende vormingsreeks die we in de aanbieding hebben, is: Ga digitaal met je (erfgoed)verhaal!
 
 
Ga digitaal met je (erfgoed)verhaal!
 
Hoe kan je als lokale erfgoedorganisatie of als deelnemer aan erfgoedevenementen als Erfgoeddag, Open Monumentendag of Open Kerkendagen je erfgoed vertalen naar een digitaal verhaal dat de bezoeker bij een bepaald object, gebouw, plaats, … kan oproepen via een smartphone of tablet? Hoe vertaal je een tijdschriftartikel naar een digital story? Waarmee moet je rekening houden? Welke gratis of goedkope en handige applicaties kan je gebruiken om die digitale verhalen te ontsluiten? Een antwoord op deze vragen krijg je tijdens deze vorming ‘Ga digitaal met je (erfgoed)verhaal!’. Tijdens de vorming wordt o.a. het project van de Sint-Martinusbasiliek in Halle (zie afbeelding) voorgesteld.
 
De vorming wordt gegeven door Johan Vencken en Steven Lots Van de Bardijnen. De Bardijnen reiken als erfgoedmarketinggenootschap erfgoedbeheerders oplossingen aan om materieel en immaterieel erfgoed op een hedendaagse, moderne en innoverende manier te ontsluiten naar het juiste publiek. De Bardijnen lanceerden recent in België het erfgoedportaal www.ifthenisnow.be.
 
 
Praktisch
 
Dit is een cursus voor lokale erfgoedorganisaties en deelnemers aan erfgoedevenementen die een basiskennis over de problematiek wensen te verwerven (niet voor gevorderden in digitale ontsluiting). De cursus vindt plaats op de onderstaande data en locaties, van 19u tot 21u30. Tijdens de cursus ontvangt u cursusmateriaal en een drankje. 
 
  • donderdag 5 maart 2015:CC van Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
  • donderdag 12 maart 2015: ARhus, de munt 8, 8800 Roeselare
  • donderdag 19 maart 2015: CC Het Gasthuis, Gasthuisschuur, Gasthuisstraat 22, 3200 Aarschot
  • donderdag 26 maart 2015: Vergaderzaal sportpark Aalter, Lindestraat 17, 9880 Aalter (Erfgoedcel Meetjesland is de lokale partner voor deze vorming)
  • donderdagavond 2 april 2015: Documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis, Van Heybeeckstraat 3, Merksem
 
 
Hoe inschrijven? 
 
Deelnemen kost 5 €. Het inschrijvingsgeld schrijf je over op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als mededeling 'cursus digitaal verhaal + naam deelnemer'.
 
Voor meer informatie kan je terecht bij Daphné Maes via daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015 20 51 74.
 
Vrije tags
vorming
digitaal
erfgoed in de praktijk