Flying Home

Beeld uit Flying Home

Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe film van Dominique Deruddere: ‘Flying Home’. De negende langspeler van Deruddere is een drama rond de figuur van Colin, een jonge Amerikaanse investeringsbankier die in zee wil gaan met een Arabische sjeik. De sjeik is een gepassioneerd duivenliefhebber die al enkele mislukte pogingen ondernam om de prijsduif van een Vlaamse duivenmelker over te kopen. Colin trekt daarom zelf naar Vlaanderen om de duivenmelker te overtuigen en doet er zich voor als leraar. 

Met het thema Grenzeloos focust ook Erfgoeddag dit jaar onder andere op de duivensport. Het campagnebeeld zegt het zelf: duiven steken vele grenzen over en dit vaak niet zonder gevaar. Dat de geschiedenis van de duivensport interessant is, kan je zelf ontdekken op zondag 27 april. Hieronder vind je twee activiteiten waar je naartoe kan tijdens Erfgoeddag. 

Wat weet jij over de duivensport? Hoe wordt een duif voorbereid en getraind voor de sport waaraan ze deelneemt? Hoe leer je ze de landsgrenzen over te steken en veilig de weg terug te vinden? In Hooglede kan je tijdens Erfgoeddag op ontdekkingstocht gaan en ontdek je de voorbereidende stappen. Op Erfgoeddag laten ze er de duif los, die hopelijk op het einde van de dag behouden terugkeert.

En ook Brugge speelt op Erfgoeddag in op de grenzen die een duif verlegt. In het begin van de 20ste eeuw kende de duivensport een pijlsnelle bloei. Lokale drukkers speelden hier op in met de uitgave van duivensportkranten. Zo ook Abdon De Poorter, die in 1906 'De Vlaamsche Duif' lanceerde. In 2012 schonk Luc De Vlieghere, de laatste zaakvoerder, zijn collectie oude duivensportkranten aan Mendop vzw. De kleine expo laat je proeven van een unieke brok persgeschiedenis.

Ontdek meer activiteiten die focussen op de duivensport op www.erfgoeddag.be en bekijk hieronder de trailer van Flying Home:

Foto Flying Home © Eén.be

Vrije tags
erfgoeddag
Grenzeloos
Duivensport