Een zee van tijd

Campagnebeeld van een zee van tijd

Morgen start de Jeugdboekenweek! Dat is is zo’n fijn gebeuren dat het twee weken duurt: een zee van tijd dus om je op boeken te storten! Mooi meegenomen dus dat het thema dit jaar tijd is. Veertien dagen lang kun je in honderden scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken ontdekken – boeken over vroeger en over de toekomst. Boeken die de tijd stil zetten, boeken die klinken als een klok. Neem er de tijd voor!

Opzij, opzij opzij!
Dit jaar start de Jeugdboekenweek met een openingsceremonie van zo maar eventjes 24 uur lang: van zaterdagmiddag 2 maart tot zondag 3 maart in heel Vlaanderen. De Jeugdboekenweek opent officieel op zaterdagmiddag om 14 uur met de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur 2011-2012 in de Kopergietery in Gent. Daarna trekt het evenement naar de Vertelcarrousel in Houthalen, vervolgens naar het startfeest van de Jeugdboekenweek in de bib van Knokke-Heist. De Jeugdboekenweek neemt met Kaatje Vermeire een kijkje op de Picturale, sluipt  binnen tijdens het Nachtje bib in Bornem, gaat op pad met de Boekenkaravaan in Antwerpen, gaat horen wat de KJV-groep van Brakel te vertellen heeft, duikt in het Jeugdboekenweekarchief van het Letterenhuis met de vormgever Kris Demey, bezoekt de TikTak Boekendag in de bib van Sint-Niklaas, opent mee de De Wonderkamer in het Literair Museum in Hasselt en tot slot schrijft het evenement ook mee brieven naar de toekomst tijdens een workshop met Tine Mortier in het Mini Mussenzele Museum in Haaltert. En wat er tussenin allemaal gebeurt houden we nog even geheim!
 
Jeugdboekenweek en Erfgoeddag gaan hand in hand!
Ook op Erfgoeddag zijn er tal van activiteiten die passen in de Jeugdboekenweek. Je kan de lijst van activiteiten vanaf 21 maart raadplegen op onze website. We versturen samen met het promotiemateriaal de boekentips mee van Stichting Lezen. Wil je nog meer promotie voeren over de Jeugdboekenweek? Neem dan contact op met Griet Loix via grietloix@stichtinglezen.be of via de website: http://www.jeugdboekenweek/be/2013/kinderluik/praktischeinfo.html
 
Meer weten over de jeugdboekenweek?
http://www.jeugdboekenweek.be: je vindt er een heleboel leestips, spelletjes, interviews en nog veel meer.

 

Vrije tags
jeugdboekenweek